logopng logopng flagen flagro flages

«Acasa«

In memoria d-nei Elena Ulieru

SITEX 45 General Manager 1992-2012

In memoria d-nei Elena Ulieru, societatea SITEX 45 in colaborare cu Asociatia 4M (Multimaterial micromanufacture) coordonata de Universitatea Birmingham Anglia ofera un premiu la 4M 2013 pentru cea mai buna lucrare scrisa de o tanara cercetatoare, intitulat "The Elena Ulieru Innovation Award". Elena a fost un partener activ al retelei de excelenta 4M (NoE) si de asemenea un autor de succes care a contribuit cu lucrarile sale la Conferintele 4M.
Cu parere de rau va informam incetarea din viata a colegei noastre, D-nei Elena Ulieru.
Elena a fost un partener activ al retelei de excelenta 4M (NoE) si de asemenea un autor de mare succes, participand in fiecare an la conferintele 4M cu contributii si lucrari foarte interesante.
Mai mult decat atat, Elena a decis sa devina un sponsor regulat cu firma Sitex 45 SRL la unele conferinte 4M.
Cand 4M NoE (2005-2009) coordonata de Universitatea Glasgow, Anglia s-a apropiat de sfarsit, Elena a fost o mare sustinatoare a ideii de infiintare a Asociatiei 4M si s-a alaturat acesteia prin Sitex 45 S.R.L., ca si unii dintre membrii firmei.
Elena a contribuit la functionarea Asociatiei 4M cu sugestii si sfaturi si i s-a propus printr-o promovare activa de a deveni un organizator principal si de a gazdui o editie viitoare a Conferintei 4M la Bucuresti, Romania.
Cu societatea SITEX 45 pe care a fondat-o in 1992, Elena Ulieru a contribuit enorm ca Director General pana in ultimul moment al existentei  la dezvoltarea cercetarii si dezvoltarii microsenzorilor si microsistemelor inovatoare, ca MEMS/MOEMS, incepand un parteneriat larg de colaborari cu institute de cercetare, industrie si academie, dezvoltand strategii pentru nanomateriale noi si inovatoare, ca si aplicatii micro/nanotehnologii in domeniile: medical, de monitorizare structurala a sanatatii, chimic si biomedical RFID's si integrare sisteme si retele de senzori wireless WSN, surse de energie noi si regenerabile.
Elena Ulieru a initiat activitati de cercetare industriala orientate spre dezvoltarea sistemelor de monitorizare si implementare in medicina, mediu si tehnologii de comunicatii ICT. Elena a avut un rol important ca cercetator principal, partener si coordonator a mai multor proiecte de cooperare in R&D in cadrul programelor nationale, cum ar fi MATNANTECH (Materiale noi, micro si nanotehnologii), CEEX (Cercetare de Excelenta), PNII 2007-2013 (Program National R&D Parteneriat si Inovare) si mai multe proiecte europene  R&D din programele FP5/FP6/FP7, ca si in programe conexe: INCO, Marie Curie, Eurostars / Σureka, Euro-Nano-Med si Mnt-Era-Net.
Elena Ulieru a suferit de insuficienta cardiaca care a inceput din 2006, insa a fost depasita cu succes printr-o interventie chirurgicala complexa si complicata cu implantul a doua valve mecanice la Clinica Chirurgicala Lahr MediClin din Germania in luna februarie a anului 2007, continuand foarte activ si cu mari eforuri si sacrificii la dezvoltarea permanenta a profilului societatii SITEX 45 cu noi produse inovatoare, cu implementare si dezvoltare in diverse domenii de operare.
Elena Ulieru a decedat in 20 noiembrie 2012.

The Elena Ulieru Innovation Award

In onoarea memoriei d-nei Elena Ulieru, managementul corporativ al societatii SITEX 45 in colaborare cu Asociatia 4M va oferi un premiu pentru cea mai buna lucrare scrisa de o tanara cercetatoare, intitulat "The Elena Ulieru Innovation Award" si premiat cu 3.000 de euro la conferintele anuale 4M, incepand pentru prima data cu Conferinta 4M 2013.
Procedura de selectie va fi de asemenea in conformitate cu subiectele conferintei, orientandu-se spre idei inovatoare de perspectiva in micro fabricatia de senzori, microsisteme si tehnologii de masura cu relevanta clar perceptibila pentru piata.
Conditiile de participare, formularele si informatiile suplimentare de selectie se pot gasi pe site-ul Conferintei 4M alaturi de pachetul de informatii al Conferintei 4M.

"ELENA ULIERU INNOVATION AWARD"

elenafloare

«Acasa«

innovation award elena links Horizon Europe