logopng logopng flagen flagro flages

«Proiecte«

NANOGENTOOLS
Dezvoltarea și implementarea unei noi generații de instrumente de evaluare nanosecuritate.
2016-2019

Program H2020-MSCA-RISE-2015

logonanogentools

Consortium

Abstract

Siguranța nanomaterialelor este de mare interes social și ridică multe întrebări pentru publicul larg, guverne, industrie, oameni de știință și de reglementare. Identificarea și controlul pericolelor asociate cu nanomaterialele sunt necesare pentru a asigura siguranța în paralel cu exploatarea beneficiilor tehnologice.
Raspunsurile NANOGENTOOLS la aceasta provocare, realizate prin crearea unei rețele de schimb de colaborare de excelență bazate pe cunoaștere va: i) împinge cunoștințe înainte prin dezvoltarea de metodă și de pre-validare, ii) oameni de stiinta în evaluarea de noi metodologii de evaluare a sigurantei nano pe termen lung, și iii) sprijin in includerea lor în standardizare și reglementările UE.
NANOGENTOOLS combină toxicogenomica, proteomica, biofizica, modelare moleculara, chimie, bio / informatica chimica să se dezvolte rapid in vitro cu randament sporit (HTS), cu modele moleculare bazate pe calcul pentru nanotoxicitate.

Obiectivele sunt:

- Furnizarea de soluții pentru o evaluare mai rapida, mai fiabila de toxicitate a nanomaterialelor și propune HTS și instrumente pentru estimarea proprietatilor toxicologice ale nanomaterialelor.
- Dezvoltarea de noi metodologii bioinformatice pentru datele de analiza -omic și de a crea o bază de date deschise în colaborare cu Nanosafety Clusterul UE.
- Conduita de cercetare și de formare a tehnicilor biofizice și modelele matematice pentru predicție precisă și rapidă a nanotoxicitatii.
- Construirea / îmbunătățirea sigurantei prin conceptul de design, demonstrand utilizand nanomaterialearbon și nanosenzori.
- Așezarea noilornpoastre cunoștințe în contextul reglementărilor și foilor de parcurs UE.
NANOGENTOOLS aduce împreună cercetarea de taiere de margine, transfer de cunoștințe inovator și de co-dezvoltare, și detașări intersectoriale și trans-disciplinare care leagă institute academice UE / rețele cu industria și factorii de decizie politică din 8 țări.
Impactul asteptat include includ instrumente pre-validate pentru o evaluare eficientă cost efectiv a siguantei nano aplicabile IMM-urilor pentru a fi încorporate în cadre de reglementare, și traducerea cunoștințelor prin intermediul dezvoltare a unei nanosensor CNT bazat pe bază de pe-în condiții de siguranță prin concepție principii

1st Kick-Off Meeting NANOGENTOOLS. Universitatea Burgos/Spania 01/02/2016

nanogentools

«Proiecte«

innovation award elena links Horizon Europe